KIJK JIJ OOK VERDER DAN EEN LOKAAL SYMPTOMATISCHE MANIER VAN BEHANDELEN?
Waarom heeft je patiënt altijd last van een geblokkeerd bekken? Waarom heelt die schouder of die knie maar niet? Waarom heeft iemand steeds spierletsels? Ben je ook verslaafd aan waarom-vragen in de praktijk? Dan is de opleiding Toegepaste kinesiologie voor manueel therapeuten zeker iets voor jou. Het biedt een antwoord op de frustratie in de praktijk omdat bepaalde klachten altijd terugkomen en het is dé tool om diepgaander te werken dan louter symptomatisch.
STAP MET VERTROUWEN NAAR EEN INTEGRALE MANIER VAN WERKEN
Als kinesioloog besteed je meer tijd aan het zoeken en bepalen van het primaire probleem van de patiënt (therapy localisation) dan aan het effectief behandelen van de patiënt omdat je de samenhang in het lichaam veel beter begrijpt. Wist je dat die hypertone psoas die we zo vaak behandelen in de praktijk vaak een oplossing van het lichaam is om een onderliggend letsel in de heup te compenseren? Zo zijn er talloze verborgen voorbeelden die, wanneer we ze opsporen, ons het leven een heel stuk makkelijker kunnen maken.
BEHANDEL DE ÉCHTE OORZAAK
Dankzij deze straightforward manier van oorzaak-gevolgdenken en -werken, leer je snel bepalen welke structuren de meest verstorende invloed hebben en wat de gevolgen hiervan zijn voor de rest van het lichaam. Hierdoor neemt je clinical reasoning enorm toe en kan je vooraf het effect van je sessie inschatten. Je vergroot de impact van je sessies exponentieel. Spierzwakte van de schouder, bijvoorbeeld, kan snel in verband gebracht worden met problematiek in de buik of in de keel. Behandelen van de oorzaak zal onmiddellijk leiden tot herstel van functie.
Deze opleiding is de rustbrenger bij uitstek. Ze helpt immers zowel in het diagnostische proces als in de keuze voor de interventie die je wil inzetten door jouw reeds aanwezige kennis en vaardigheden beter te ordenen.
Opgelet, het aantal sessies per cliënt zou wel eens drastisch kunnen verlagen!
HET PROGRAMMA
DAG 1 — LIVE CURSUS
1. INTRODUCTIE
De neurologische spiertest als aanvullend instrument in de praktijk. Wat zijn de sterktes én de zwaktes van het concept en hoe gaan we daarmee om?
2. TESTPROCEDURE
Alles staat of valt met het correct uitvoeren van een spiertest. Deze skill vraagt blijvende verdieping. Er wordt aandacht besteed aan de uitgangspositie van de patiënt én therapeut.
3. SPECIFIEKE SPIERTESTING
We focussen op de unieke relaties van elke verschillende spier. Dit stelt je in staat om gemakkelijk in te tunen op de klacht van de patiënt.
4. FROM WEAKNESS TO STRENGTH
We testen net zo lang door tot we een zwakte hebben gevonden. Het kan zijn dat we deze vinden zonder extra provocatie (in the clear) of dat we een mechanische, emotionele of mechanische challenge moeten toevoegen.
5. HANDIGE TOOLS
Op het moment dat een zwakte geïdentificeerd is, gaan we de oorzaak hiervan opsporen met behulp van therapy localisation. Dit kunnen we doen met de vingers maar ook (en efficiënter) met de magneet.
6. MUSCULOSKELETALE TOEPASSINGEN
Lumbopelvische regio, schouder en knie anders evalueren. Introductie van het concept verstoorde wondheling
DAG 2 — INDIVIDUAL SKILLS TRAINING
Toegepaste Kinesiologie is in de eerste plaats een skill. Onder leiding van ervaren osteopaten en docenten Thomas D’havé en Tom van Summeren wordt de brug gemaakt tussen het manueel onderzoek en de toegepaste kinesiologie. Op deze IST-dag ligt de focus op de praktische toepassingen waar je onmiddellijk mee aan de slag kan in de praktijk:
- Hoe gebruiken we de magneet om een primair letsel te zoeken?
- Hoe differentiëren we tussen primair en secundaire mechanische letsels?
- Hoe vinden we bevestiging voor de belangrijkste somatische dysfunctie in de wervelzuil?
- Hoe ligamentaire letsels opsporen in de perifere gewrichten?
- Hoe neurologische entrapments snel in kaart brengen?
- Hoe de oorzaak van spierletsels bepalen?
- Hoe diagnostiek doen van de lumbo-pelvische regio: SI, L4, L5, paravertebraal, discus?
VOOR WIE?
Deze opleiding is bedoeld voor therapeuten met een manuele achtergrond zoals osteopaten, kinesitherapeuten, fysiotherapeuten, manueel therapeuten of chiropractoren met een diepgaande basiskennis van de anatomie.
We maken de brug tussen vaak voorkomende musculoskeletale mechanische problemen in de praktijk en wat er zich oorzakelijk achter de schermen van het lichaam daadwerkelijk afspeelt.
Het is de ideale voorbereiding op de The immunological warrior of op modules van gastdocenten als dr. Joseph Shafer.
WAAR & WANNEER?
DATA
Voorjaar 2025: vrijdag 14 en zaterdag 15 maart 2025
Najaar 2025: vrijdag 26 en zaterdag 27 september 2025
Lesuren: van 9u00 tot 17u00
Totaal aantal lesuren: 13
LESLOCATIE
Adequat Business Center, Brusselsesteenweg 159, 9090 Melle
PRIJZEN & PRAKTISCH
Prijs: € 450
Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.
De algemene voorwaarden, annuleringsvoorwaarden en wat je best doet als je een les moet inhalen, lees je hier.
KMO-PORTEFEUILLE
De kmo-portefeuille geeft 30% korting op jouw inschrijving en is een subsidie voor Vlaamse ondernemingen. Voor onze opleidingen kan die uitsluitend aangevraagd worden door medici, paramedici, osteopaten, homeopaten, accupuncturisten en chiropractors.
Let op: De kmo-portefeuille is van toepassing op opleidingen en dus niet toepasbaar op examens.
Wil je nagaan of jouw onderneming in aanmerking komt voor de kmo-portefeuille?
Aan de hand van de checklist van Vlaio ontdek je of je binnenkort deze subsidie kan aanvragen.
Voldoet jouw onderneming aan de 5 voorwaarden en wil je een beroep doen op de kmo-portefeuille?
Start dan je aanvraag aan de hand van de factuur die je van ons ontvangt. Je kan je aanvraag indienen tot ten laatste 2 weken na het begin van de opleiding.
Deze stappen zijn belangrijk om je aanvraag succesvol te laten verlopen:
- Start jouw aanvraag hier.
- Selecteer het juiste departement: KPNI Belgium VZW
- Geef bij ‘naam opleiding’ de exacte naam van de opleiding in die je terugvindt op je factuur!
- Geef bij bedrag het bedrag exclusief btw in.
- Selecteer het juiste DV-nummer! Dat is: KPNIBelgium VZW (België): DV.O217895
Voor meer info, klik hier.
Comments are closed.