VERDIEPING IN SPIERTESTING VOOR THERAPEUTEN

Heb je al een eerdere cursus in toegepaste kinesiologie gevolgd? Dan helpt deze opleiding om je vaardigheden verder te verdiepen en te verfijnen. Deze cursusdag is specifiek ontworpen om je spiertesttechnieken naar een hoger niveau te tillen en je meer zelfvertrouwen te geven in het toepassen van deze technieken in jouw praktijk. Spiertesten is een “kunst” die alleen maar beter kan worden door veel te oefenen en kritisch te zijn op je eigen handelen. Dat is dan ook meteen het hoofddoel van deze dag!

HET PROGRAMMA

Ochtend

We starten met een korte herhaling van de basisprincipes van de spiertest, om eventuele hiaten in je kennis en vaardigheden te identificeren en aan te pakken. Door samen de fundamentele aspecten van de spiertest door te nemen, zorgen we ervoor dat iedereen op hetzelfde niveau begint.

Vervolgens richten we ons op de finetuning. We gaan dieper in op de precisie van je technieken, de uitgangsposities van zowel patiënt als therapeut en de subtiele nuances die het verschil maken in de accuraatheid van je testresultaten. We besteden aandacht aan veelvoorkomende fouten en hoe deze te corrigeren, zodat je spiertesten nog betrouwbaarder worden.

Namiddag

We gaan intensief aan de slag met de praktische ontwikkeling van je spiertestvaardigheden. Het programma omvat:

  1. Uitbreiding van het testarsenaal

    We leren en oefenen nieuwe spieren om aan je testarsenaal toe te voegen. Dit zorgt voor een meer gevulde toolbox, waarmee je meerdere spieren en systemen kunt testen en vooral meer accurate resultaten kunt behalen.

  2. Praktijkgerichte training

    Deze sessie is volledig gericht op hands-on training. Onder begeleiding van ervaren docenten oefen je uitgebreid met verschillende spiertesten. Je krijgt directe feedback en begeleiding om je techniek te perfectioneren.

  3. Vertrouwen opbouwen voor praktijktoepassing

    We besteden tijd aan het opbouwen van je zelfvertrouwen in het gebruik van spiertesten in je dagelijkse praktijk. Door veel te oefenen en reële scenario’s te simuleren, voel je je zekerder om de technieken toe te passen bij je cliënten.

We zorgen voor een interactieve en ondersteunende leeromgeving. Je krijgt de kans om vragen te stellen, uitdagingen te bespreken en te leren van zowel docenten als mededeelnemers.

VOOR WIE?

Deze cursus is een verdieping voor therapeuten die al eerder een cursus in spiertesting hebben gevolgd en hun skills willen verbeteren, perfectioneren en vooral willen leren om hiermee de diepte in te gaan. Het doel is om je techniek te verfijnen en je voor te bereiden op een effectieve toepassing van spiertesten in je praktijk.

WAAR & WANNEER?

DATUM
4 oktober 2024 van 9u tot 17u

LESLOCATIE
Adequat Business Center, Brusselsesteenweg 159, 9090 Melle

PRIJZEN & PRAKTISCH
Prijs: € 175

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

De algemene voorwaarden, annuleringsvoorwaarden en wat je best doet als je een les moet inhalen, lees je hier.

Comments are closed.