De Interlinkmethode. Waarschijnlijk de meest spectaculaire manuele behandelmethode die de afgelopen 100 jaar werd ontdekt. De wonderbaarlijke resultaten treden onmiddellijk op na de interventie — die slechts 5-7 seconden in beslag neemt — en zijn bovendien blijvend. Bij correcte toepassing is er voor een letsel maar één behandeling nodig.

DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING VAN ORTHOPEDISCHE LETSELS AAN DE EXTREMITEITEN

Wanneer ter hoogte van een gewricht een letsel optreedt, zorgen de hersenen via een complex neuraal netwerk voor maximale bescherming van dat gewricht om verdere schade te voorkomen. Ze doen dat door signalisatie van pijn, beperking van de mobiliteit en verstoring functie.

Bijvoorbeeld, bij een ligamentair letsel ter hoogte van de heup compenseert de iliopsoas de lokale instabiliteit door de tonus te verhogen. Verschillende manuele disciplines vinden deze hypertonie van de psoas terug in hun bewegingsonderzoek en behandelen die dan door stretching, mobilisatie, myofasciale technieken, spierkettingen of andere directe therapieën. De vraag is echter of we deze door het lichaam ingestelde functionele hypertonie van de psoas wel moeten corrigeren. Want eigenlijk heeft die een beschermende functie voor een onderliggend gewrichtsletsel.

DE VRAAG STELLEN IS DE VRAAG BEANTWOORDEN

Zo heeft elk gewricht een eigen beschermende logica die wijst op een onderliggende problematiek. Dit vinden we terug in de bewegingsbeperkingen. Vaak richt de behandeling zich op die beperking, terwijl het echte target beter de onderliggende ligamentaire instabiliteit zou zijn.

De Interlinkmethode corrigeert niet alleen blijvend het primaire onderliggende letsel, maar ook het totale neurale circuit. Daardoor werken de hersenen en het betrokken gewricht opnieuw samen. Hierdoor mag de beschermende hypertonie opgegeven worden en verdwijnen de bijbehorende bewegingsbeperkingen van de gewrichten als sneeuw voor de zon.

EEN ONMISBARE TOOL VOOR KINESITHERAPEUTEN, OSTEOPATEN OF MANUEEL THERAPEUTEN

Sinds de eerste ontwikkeling van de de Interlink-methode 25 jaren geleden, verbazen talrijke therapeuten zich dagelijks over de eenvoud en doeltreffendheid ervan. Bij ons weten komt geen enkele andere techniek in de buurt van het corrigerende vermogen van deze methodiek om ligamentaire letsels aan de gewrichten, spieren en botten te corrigeren. Daarom zou deze aanvullende tool niet mogen ontbreken in het arsenaal van kinesitherapeuten, osteopaten, manueel therapeuten en chiropractors die hun behandeling van orthopedische letsels effectiever en specifieker willen maken.

IDEAAL VOOR EEN PATIËNTGERICHTE BENADERING

De behandeling vindt altijd plaats aan het neurologisch gekoppelde tegenovergestelde gewricht van het initiële letsel. Een blessure aan de linker heup wordt bijvoorbeeld behandeld ter hoogte van de rechter schouder. Ideaal dus om acute letsels te behandelen waarbij lokale interventies te pijnlijk zijn.

Maar vaak is er ook sprake van oudere, verborgen, niet geheelde perifere letsels die vragen om een voortdurende compensatie en die een grote impact hebben op ons totale bewegingsapparaat en functioneren.

Ook leuk is dat deze straightforward techniek gepaard gaat met het optreden van een scherpe pijn die als het ware aan en uit gezet kan worden door de behandelende therapeut. Dit helpt om de patiënt mee te nemen in het verhaal.

HET PROGRAMMA

Gewrichten die aan bod komen zijn het glenohumeraal, sternoclaviculair, acromioclaviculair gewricht, de elleboog, de heup, de knie, de enkel, en de voet en zijn relaties met de lumbopelvische region. Ook letsels aan het bot en perifere zenuw-entrapments komen aan bod.

VOOR WIE?

Voor kinesitherapeuten, osteopaten, manueel therapeuten of chiropractors die hun behandeling van orthopedische letsels effectiever en specifieker willen maken.

De lessen worden gegeven in het Engels. Thomas D’havé zorgt voor tussentijdse samenvatting en integratie in het Nederlands.

WAAR & WANNEER?

DATA

Er zijn op dit moment geen nieuwe data voor deze reeks ingepland.

Lesuren:

Op vrijdag van 9u00 tot 17u30
Op zaterdag van 9u00 tot 16u30

Totaal aantal lesuren: 39

LESLOCATIE

Adequat Business Center, Brusselsesteenweg 159, 9090 Melle

PRIJZEN & PRAKTISCH

Live opleiding: € 1575

inclusief: PNI lunch, koffie/thee en lesmateriaal

LIVESTREAM: € 1375

inclusief: digitaal lesmateriaal

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

De algemene voorwaarden, annuleringsvoorwaarden en wat je best doet als je een les moet inhalen, lees je hier.

OVER DE DOCENT

Dr. Joseph Shafer heeft een achtergrond als chiropractor. Hij heeft deze bekende methodiek uit de toegepaste kinesiologie verder op punt gezet en leidt wereldwijd al meer 30 jaar therapeuten op aan de hand van een straightforward stappenplan. Hij heeft onder andere zijn strepen verdiend bij AC Milan in het vermaarde Milan Lab.

Co-founder van kPNIBelgium Thomas D’havé haalt deze wereldautoriteit al meer dan 15 jaar naar België, eerst naar de International Academy of Osteopathy en nu naar het opleidingsinstituut kPNIBelgium omdat hij de enorme waarde van de techniek dagelijks ondervindt, als consultant voor teams als West Ham United en Ajax, maar ook in de dagdagelijkse praktijk.

KMO-PORTEFEUILLE

De kmo-portefeuille geeft 30% korting op jouw inschrijving en is een subsidie voor Vlaamse ondernemingen. Voor onze opleidingen kan die uitsluitend aangevraagd worden door medici, paramedici, osteopaten, homeopaten, accupuncturisten en chiropractors.

Let op: De kmo-portefeuille is van toepassing op opleidingen en dus niet toepasbaar op examens.

Wil je nagaan of jouw onderneming in aanmerking komt voor de kmo-portefeuille?

Aan de hand van de checklist van Vlaio ontdek je of je binnenkort deze subsidie kan aanvragen.

Voldoet jouw onderneming aan de 5 voorwaarden en wil je een beroep doen op de kmo-portefeuille?

Start dan je aanvraag aan de hand van de factuur die je van ons ontvangt. Je kan je aanvraag indienen tot ten laatste 2 weken na het begin van de opleiding.

Deze stappen zijn belangrijk om je aanvraag succesvol te laten verlopen:

  1. Start jouw aanvraag hier.
  2. Selecteer het juiste departement: KPNI Belgium VZW
  3. Geef bij ‘naam opleiding’ de exacte naam van de opleiding in die je terugvindt op je factuur!
  4. Geef bij bedrag het bedrag exclusief btw in.
  5. Selecteer het juiste DV-nummer! Dat is: KPNIBelgium VZW (België): DV.O217895

Voor meer info, klik hier.

Comments are closed.