KIES BETERE INTERVENTIES OP MAAT VAN JOUW CLIËNT

Dankzij de toegepaste kinesiologie kan je de hypotheses op basis van je orthomoleculaire kennis en vraagstelling (anamneses) bevestigen, bijsturen of soms ontkrachten. Dit leidt altijd tot betere interventiekeuzes op maat van de cliënt.

Twijfel je bijvoorbeeld tussen twee omega 3-vetzuren of kurkuma als meest doeltreffende interventie om een ontsteking te beëindigen? Met deze tool kan je proactief inschatten welke middelen het meest ondersteunend zullen zijn en welke net verstorend. Hierdoor vergroten niet alleen je resultaten exponentieel in de praktijk, maar vermijd je ook onnodige bijwerkingen. Want zogenaamde noodzakelijke, maar gunstige eliminatiesymptomen duiden meestal op een onvermogen om te ontgiften.

EVALUEER VOEDING EN MEDICATIE TEGEN HET LICHT VAN EEN SPIERTEST

Stel je voor, je patiënt zegt dat broccoli niet goed wordt verdragen. Broccoli is mensenvoeding bij uitstek, dus als het eten daarvan symptomen oplevert, is er altijd iets bijkomends aan de hand, zoals een SIBO (small intestinal bacterial overgrowth).

Ook interessant is dat wanneer we zwakte vinden op medicatie, we kunnen bepalen hoe we het lichaam kunnen ondersteunen om die medicatie beter te verdragen. Door de toegepaste kinesiologie zal je kennis van de stoffen en de werkwijze ervan substantieel toenemen. Daardoor kan je veel gerichter naar de oorzaak van een probleem zoeken.

Door bovendien klanten te laten ervaren wat hun zwaktes zijn, neem je hen ook mee in je therapeutische verhaal. Met deze skill bespaar jij jouw patiënt handenvol geld door specifieke en doeltreffende interventies te bepalen.

HET PROGRAMMA

DAG 1 — LIVE CURSUS

1. INTRODUCTIE

De neurologische spiertest als aanvullend instrument in de praktijk. Wat zijn de sterktes én de zwaktes van het concept en hoe gaan we daarmee om?

2. TESTPROCEDURE

Alles staat of valt met het correct uitvoeren van een spiertest. Deze skill vraagt blijvende verdieping. Er wordt aandacht besteed aan de uitgangspositie van de patiënt én therapeut.

3. SPECIFIEKE SPIERTESTING

We focussen op de unieke relaties van elke verschillende spier. Dit stelt je in staat om gemakkelijk in te tunen op de klacht van de patiënt.

4. FROM WEAKNESS TO STRENGTH

We testen net zo lang door tot we een zwakte hebben gevonden. Het kan zijn dat we deze vinden zonder extra provocatie (in the clear) of dat we een mechanische, emotionele of mechanische challenge moeten toevoegen.

5. HYPERTONE VS HYPOTONE SPIER

Zeker wanneer we spiertesting gebruiken als tool of linken leggen met het metabole systeem, is het interessant om een onderscheid te maken tussen hypertone en hypotone spieren: een orgaan kan te veel of te weinig actief zijn.

6. HANDIGE TOOLS

Op het moment dat een zwakte geïdentificeerd is, sporen we de oorzaak hiervan op met behulp van therapy localisation. Dit kunnen we doen met de vingers, maar ook (en efficiënter) met de magneet.

7. HET INOEFENEN VAN DE BELANGRIJKSTE SPIEREN

We oefenen die spieren in die noodzakelijk zijn om onmiddellijk aan de slag te gaan en als voorbereiding op eventuele volgende modules.

8. UITTESTEN VAN SUPPLETIE

Vaak is het moeilijk om in te schatten of een voedingssupplement al dan niet goed wordt verdragen of om een keuze te maken tussen verschillende middelen. We leren het ‘vragen’ aan het lichaam.

DAG 2 — INDIVIDUAL SKILLS TRAINING

Krijg de basisvaardigheden in de toegepaste kinesiologie en de toepassing van de concepten verder onder de knie. De focus bij deze oefendag ligt op het onder de knie krijgen van het allerbelangrijkste: de spiertest. Het vergt de nodige oefentijd om de skill van spiertesting in de vingers te krijgen. Deze dag is bedoeld als praktisch leermoment om je op deze weg verder te helpen zodat je de geleerde kennis en vaardigheden met vertrouwen daadwerkelijk zal inzetten in de praktijk.

Onder persoonlijke begeleiding van Vincent oefenen jullie de belangrijkste spieren in. We spenderen vooral veel tijd aan het leren inschatten van een zwakke en sterke spier, het optimaliseren van onze timing, het opsporen van compensaties en het doseren van onze eigen kracht. Hierbij maken we gebruik van onze trainingsvriend: de magneet.
De spieren die in relatie staan met de uitscheidingsorganen komen opnieuw uitgebreid aan bod, want het zijn deze spieren die bepalen of medicatie of voedingssupplementen wel verdragen worden door het lichaam.

Daarnaast hebben we de kans om verder en dieper in te gaan op een aantal specifieke thema’s:

  • ultieme toestemming wordt verleend door de hersenen
  • hoe zit het met voeding en medicatie
  • hoe de orthomoleculaire kennis te vertalen naar de kunst van het spiertesten
  • hoe kan je het immuunsysteem en het spijsverteringssysteem testen
  • De missie van deze dag is helder. Je gaat er de volgende dag enthousiast mee aan de slag in je praktijk.

VOOR WIE?

Deze opleiding is geschikt voor alle therapeuten die voeding, suppletie of medicatie willen uittesten in de praktijk zoals orthomoleculaire therapeuten of voedingsdeskundigen.

Heb je in het verleden al een opleidingsdag ABC van de toegepaste kinesiologie gevolgd? Dan kun je ook afzonderlijk inschrijven voor de Individual Skills Training.

WAAR & WANNEER?

DATA

Er zijn op dit moment geen data ingepland.

Lesuren: van 9u00 tot 17u00

LESLOCATIE

Adequat Business Center, Brusselsesteenweg 159, 9090 Melle

PRIJZEN & PRAKTISCH

Prijs: € 450

Opgelet: Wie eerder al het Abc van de toegepaste kinesiologie volgde, kan de Individual Skills Training afzonderlijk volgen tegen de prijs van € 175.

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

De algemene voorwaarden, annuleringsvoorwaarden en wat je best doet als je een les moet inhalen, lees je hier.

OVER DE DOCENTEN

Vincent Oplinus is kinesitherapeut, orthomoleculair therapeut en kPNI-therapeut. Voor hem is Applied Kinesiology of Toegepaste kinesiologie dé missing link om de theoretische kennis vanuit de klinische psychoneuroimmunologie te vertalen naar de praktijk door met gerichte functionele tests op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem. Vincent gaf ondertussen al verschillende skills trainings.

Comments are closed.