Toegepaste kinesiologie voor manueel therapeuten

De opleiding Toegepaste kinesiologie voor manueel therapeuten is enkel geschikt voor diegene die verslaafd zijn aan waarom-vragen in de praktijk.

  • Waarom heb ik altijd last van een geblokkeerd bekken?
  • Waarom heelt die schouder of die knie niet?
  • Waarom heeft iemand altijd spierletsels?

Het is dé tool om met vertrouwen de stap te zetten van een lokaal symptomatische manier van behandelen naar een integrale manier van werken en biedt een antwoord op de frustratie in de praktijk omdat bepaalde zaken altijd terugkomen.

Als kinesioloog besteed je meer tijd aan het zoeken en bepalen van het primaire probleem van de patient (therapy localisation) dan aan het effectief behandelen van de patient omdat je de samenhang in het lichaam veel beter begrijpt.

Wist je dat die hypertone psoas die we zo vaak behandelen in de praktijk vaak een oplossing van het lichaam is om een onderliggend letsel in de heup te compenseren? Zo zijn er talloze verborgen voorbeelden die het leven makkelijker kunnen maken.

Dankzij deze straightforward manier van oorzaak-gevolgdenken en werken, leer je snel bepalen welke structuren de meest verstorende invloed hebben en wat de gevolgen zijn voor de rest van het lichaam. Hierdoor neemt je clinical reasoning enorm toe en kan je vooraf het effect van je sessie inschatten. Hierdoor vergroot je de impact van je sessies exponentieel.

Spierzwakte van de schouder bijvoorbeeld kan zo snel in verband gebracht worden met problematiek in de buik of in de keel. Behandelen van de oorzaak zal onmiddellijk leiden tot herstel van functie.

Deze opleiding is een rustbrenger bij uitstek. Ze helpt immers in het diagnostische proces en in de interventie die je wil inzetten omdat helpt keuzes maken door jouw reeds aanwezige kennis en vaardigheden beter leert ordenen

Opgelet: het aantal sessies per klant zou wel eens drastisch kunnen verlagen 😉